EN

header my story

 

The extraordinary story of the house
and the family

READING TIME : 3 minutes

IK HEB ZE ALLEMAAL GEZIEN

Miljoenen mensen. Een aantal bleef even staan om naar me te kijken terwijl ze langs liepen. Hoe mooi stond ik daar toen, in het centrum van Amsterdam. Ik heb Joost van den Vondel, Rembrandt, Anne Frank gezien en onlangs nog Justin Bieber. Ik heb veel gezien hier in Amsterdam. Ik heb tijden van grote welvaart maar ook van grote onrust meegemaakt. Tijden die de stad hebben gemaakt wat deze vandaag de dag is: levendig en multicultureel.

old drawing amsterdam

rembrandt

old map amsterdam

DOOR DE JAREN HEEN
HEB IK IN STILTE AANSCHOUWD

Mensen doen de gekste dingen als ze denken dat niemand kijkt. Voor me zag ik hoe ruzies werden gewonnen en verloren, hoe dronkenlappen tegen mijn muren plasten, verliefde jongemannen met hun geliefden tegen me aan stonden, net als de toeristen met hun hoeren. Amsterdam, een oude man, wiens rode ogen uitkijken op straten die nooit slapen. En hoewel de tand des tijds onvermijdelijk sporen achterlaat, worden steden gelukkig op een andere manier oud dan mensen.

love at first sight in amsterdam
bike on bridge in amsterdam

Ondanks zijn leeftijd, is mijn stad modern geworden. Paard-en-wagens zijn vervangen door trams, modderige steegjes zijn bestraat en fietsen...die hebben we nog steeds. En al die tijd sta ik daar al. Tegenover een klooster waar nonnen baden tot hun laatste weesgegroetje en het klooster voorgoed zijn deuren sloot. Ik heb bewoners zien komen en gaan. Samen deelden we avonturen en schreven we geschiedenis. Maar toen mijn laatste bewoners vertrokken, bleef ik leeg achter. Ik werd van binnen steeds kouder...

MIJN MUREN BROKKELDEN AF
TERWIJL IK STOND TE RILLEN

IK ZAG HOE DE MENSEN ME VOORBIJ LIEPEN EN NIET EENS EEN LAATSTE BLIK WIERPEN.

TOEN ALLE HOOP VERLOREN LEEK, VERSCHEEN ER EEN FAMILIE

"Wij gaan je helpen", zeiden ze. Ze ontdeden me van al mijn oude troep en lieten alleen mijn kale muren achter. Hoewel ik zenuwachtig was, wist ik dat ik spoedig getransformeerd zou worden in...

...een modern, stijlvol en verfijnd hotel.

Ik heb veel aan deze familie te danken. Ze hebben me mijn pracht en waardigheid teruggegeven. Mijn toekomst ziet er zonnig uit en nieuwsgierige voorbijgangers blijven weer even staan kijken.

 

Lees over de familie

familie hoogland

construction works the highland house front

construction works the highland house

ZOEK HET AVONTUUR OP EN ONTDEK MIJN STAD

 

Dus alle globetrotters en avonturiers, ik ben klaar om jullie welkom te heten. Mijn kamers zijn modern, verrassend en uitgerust met luxe douches. Een plek om te ontspannen en plannen te maken voor de rest van de dag. Een plek waar je mijn stad kunt leren kennen, kunt genieten van een hapje en een drankje of samen tot in de late uurtjes dansen.

 

VERKEN DE KAMERS

adventures